Tanit diary
Usługi dla Twojej urody! iobo.pl
[s] Alufelgi 4x100
[Pascal] kolko i krzyzyk
Sieniawa - Przedszkole Niepubliczne - ul. Kościuszki 9
8.05.2010 - Light House Night/DJ Chris De La Funky-Klub EGO
NEW X-NO-ARCHIVE MIX-08 05/09
Matura 2010 z informatyki. Arkusze i odpowiedzi
Dzień rozrachunku
postaw.pl - Forum bukmacherskie
Multiplayer - dwa komputery
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • kwiatpolny.htw.pl

  • Tanit diary

    Składniki:
    * 500 g m±ki pszennej
    * 40 g drożdży
    * ciepła woda - ok. 250 ml
    * łyżeczka soli
    * pół łyżeczki cukru
    * 2 łyżki oliwy
    * puszka tuńczyka w sosie własnym
    * łyżka suszonego oregano
    * puszka kukurydzy
    * łyż

    Sposób wykonania:

    Do m±ki z sol± wlać rozczyn drożdżowy (drożdże rozprowadzone z cukrem i ciepł± wod±, wymieszane z ok. 4 łyżkami m±ki), przykryć i odstawić na 15 minut, aż wyrosn±. Wymieszać i wyrobić do¶ć miękkie ciasto. Je¶li ciasto wydaje się za twarde, wlać jeszcze wodę.
    Dolać oliwę, wszystko razem ponownie wyrobić. Odstawić na 10 minut.
    Przygotowanie nadzienia:

    Tuńczyka i kukurydzę ods±czamy na sitku. Cebulę kroimy. Ser trzemy w piórka. Wałkujemy ciasto i umieszczamy na blasze do pieczenia - najlepiej na położonym nań pergaminie. Uwaga - można rozwałkować ciasto na trochę większy rozmiar niż ma forma, a potem w brzegi zawin±ć żółty ser. Będzie pyszniej ze stopionym serem! u?miech Na
    rozwałkowanym cie¶cie rozsmarowujemy koncentrat pomidorowy, posypujemy oregano, a następnie serem. Na to kładziemy kukurydzę i tuńczyka. Dekorujemy paskami papryki.
    Pieczemy w nagrzanym piekarniku - 220 st
    C około 15 minut.


  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • rozszczep.opx.pl
  • 
    Wszelkie Prawa ZastrzeĹĽone! Tanit diary Design by SZABLONY.maniak.pl.